Es coneixen des de fa 15 anys. Un és de l’Horta Sud, de Catarroja, i l’altre de la Costera, de Xàtiva. Quan Miquel Gil va escoltar la veu de Pep Gimeno ‘Botifarra’ li va fer la pregunta que tanta gent s’ha qüestionat: “I tu, on estaves?”. “Al meu poble”, li va respondre ‘Botifarra’, qui feia més de dues dècades que cantava al bressol que tant estima quan pensa en els seus origens: “Cantava a les danses del meu poble”. Diguem-ne que el cantaor sempre ha estat ahí.

Junts van crear en 2014 l’espectacle Nus, on les dues veus marcades per la facilitat per al melisma s’unien o s’encomanaven l’una a l’altra dalt de l’escenari, amb una guitarra i el ritme ocasional d’una canya badada per a “organitzar la música tradicional valenciana”

Ara, han canviat l’entaulat pels camins, vials i carreteres. Plegats han recorregut 13 comarques valencianes per a guiar els espectadors d’À Punt a través d’eixe encara tan evident i desconegut País Valencià, remarquen. Bambant per casa serà un dels programes de divulgació que formarà la primera graella de la televisió pública valenciana. Tretze capítols on ‘Botifarra’ i Gil presenten un programa, una road movie –com ho qualifiquen els tècnics–, on els músics no fan de músics, però no poden deixar de ser-ho, reconeixien tots dos. De fet, la idea original és de Miquel Gil, qui alhora signa la sintonia que obrirà cada setmana el programa produït per Endora Producciones per a explicar el territori a través de testimonis anònims entre els valencians.

Bambant per casa és un programa de televisió de divulgació del fet comarcal, explica Miquel Gil, on es mostren les possibilitats que ofereix el territori per a fer turisme familiar i descobrir el patrimoni. Els monuments, però, també “eixa gent que no tenim ni idea que existeix”, apuntava Pep Gimeno ‘Botifarrra’.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *